x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației urgentarea livrării manualelor pentru elevii claselor a VIII-a

Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației urgentarea livrării manualelor pentru elevii claselor a VIII-a

18 Sep 2020   •   12:55
Consiliul Național al Elevilor solicită Ministerului Educației urgentarea livrării manualelor pentru elevii claselor a VIII-a
Sursa foto: Gov.ro

Consiliul Național al Elevilor a solicitat, vineri, Ministerului Educației și Cercetării urgentarea livrării manualelor pentru elevii claselor a VIII-a.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, în format digital, câteva dintre manualele pentru elevii de clasa a VIII-a, însă această măsură nu contribuie, de facto, cu aproape nimic la garantarea accesului la educaţie pentru toţi elevii, ţinând cont de faptul că, la momentul de faţă, peste 900 de mii de elevi din România nu au acces la internet. Din aceste motive, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Cercetării urgentarea livrării manualelor către unităţile de învăţământ. În caz contrar, elevii din anul terminal al ciclului gimnazial vor avea parte de o învăţare lacunară, care va afecta în mod direct procesul de deprindere a competenţelor-cheie prevăzute în profilul absolventului şi rezultatele examenului de Evaluare Naţională", susţin reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor.

De asemenea, Consiliul Național al Elevilor afirmă că „Ministerul Educației și Cercetării a tergiversate organizarea licitațiilor pentru manualele școlare”.

„Elevii de clasa a 8-a au nevoie de manuale şcolare şi de siguranţă în ceea ce priveşte organizarea evaluării naţionale!", mai scrie în comunicat.

Elevii claselor a VIII-a au început cursurile fără manuale, în contextul în care editurile au contestat licitația organizată de Ministerul Educației, iar zeci de titluri au fost reevaluate.

Mai mult, în ciuda faptului că manualele încă nu au ajuns, elevii claselor a VIII-a trebuie să învețe după o programă nouă. Structura subiectelor pentru Evaluarea Națională 2021 se schimbă, iar subiectele vor fi concepute după modelele testelor PISA.

 

×