x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Deschidere an școlar. Analiza situației epidemiologice din fiecare județ: Bucureștiul se încadrează în scenariul galben

Deschidere an școlar. Analiza situației epidemiologice din fiecare județ: Bucureștiul se încadrează în scenariul galben

07 Sep 2020   •   13:05
Deschidere an școlar. Analiza situației epidemiologice din fiecare județ: Bucureștiul se încadrează în scenariul galben

Analiza situației epidemiologice din fiecare județ, care cuprinde numărul de cazuri nou confrimate de COVID-19 în ultimele 14 zile, la mia de locuitori, inclusiv 6 septembrie, realizată la nivel național de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică a fost făcută luni, 7 septembrie, publică.

La nivel național, în scenariul roșu se situează 43 de localități, în scenariul galben se situează 410 localități, iar în scenariul verde 2.728 de localități.

În Capitală, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este de 1,12, ceea ce înseamnă că Bucureștiul se încadrează în scenariul galben, cu 1-3 cazuri.

Lista completă aici.

Scenariul verde – în situația în care mai puțin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile – prevede ca toți copiii să meargă la școală. 

Scenariul galben – în situația în care între una și trei persoane sunt depistate cu noul coronavirus, în ultimele 14 zile – prevede ca preșcolarii, elevii din clasele 0 – 4 și elevii din anii terminali să meargă la școală, iar restul claselor să facă ore online, cât și revenirea parțială (prin rotație de 1 – 2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu.

Scenariul roșu – în situația în care într-o localitate sunt mai mult de trei persoane depistate cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile – școala se închide, orele se fac online. 

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

 

×