x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Doliu în lumea academică. A murit directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității București

Doliu în lumea academică. A murit directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității București

03 Feb 2020   •   15:36
Doliu în lumea academică. A murit directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității București

Directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității București, prof.univ.dr. Valentin Mureșan a încetat din viață. A publicat lucrări despre Platon, Aristotel, Kant, studii de filosofie morală analitică și management etic. A fost Distinguished Research Fellow al Centrului Uehiro pentru Etică Practică al Universității Oxford. 

S-a născut pe data de 11 februarie 1951 în orașul Dej, județul Cluj. Între 1967 și 1970 a urmat cursurile liceului „Mihai Viteazul” din Turda, iar între 1970 și 1974 pe cele ale Facultății de Filosofie, Universitatea din București. A devenit doctor în filosofie în 1991, cu o teză pe tema progresului în știință. A fost unul dintre fondatorii, în 2004, ai Centrului de Cercetare în Etica Aplicată (CCEA), pe care l-a condus de la înființare până în 2016

"Azi-noapte a încetat din viață profesorul Valentin Mureșan, directorul Centrului de Etică Aplicată al Universității din București.
Onestitate absolută. Generozitate. Harnic. Exigent cu alții, dar și mai exigent cu sine. Ironic. Gândire critică și iscoditoare. Intelectual creator, analitic și vizionar, deschizător de drumuri. Devotat binelui comun. Profesor dedicat și prietenos. Un simț al umorului fără frontiere. Prieten exemplar. Incapabil să invidieze, să urască, să poarte ranchiună. Un mare umanist.
M-am bucurat de prietenia lui timp de 48 de ani. Vorbiserăm la telefon în ajunul morții sale, care ne lasă, pe cei care l-am cunoscut, mai singuri, mai triști și mai săraci", a scris prof.univ.dr. Dumitru Borțun pe pagina sa de Facebook. 

 

×
Subiecte în articol: valentin muresan filosofie etica aplicata