x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Dosar penal pentru părinţii care nu îşi lasă copiii să meargă la şcoală

Dosar penal pentru părinţii care nu îşi lasă copiii să meargă la şcoală

08 Sep 2020   •   22:08
Dosar penal pentru părinţii care nu îşi lasă copiii să meargă la şcoală

În acest moment există două legi care prevăd sancţiuni pentru părinţii care nu îşi lasă copiii la şcoală. Ei pot primi amenzi de la 100 la 1000 de lei, pot presta muncă în folosul societăţii şi pot risca să li se întocmească şi dosar penal, transmite Antena3.

Deocamdată, foarte mulți părinţi privesc cu groază la explozia cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 şi se gândesc la variantele legale pe care le au la îndemănă pentru a proteja sănătatea copiilor la începerea noului an şcolar.

"Dreptul la educaţie al copilului nu este ceva opţional, este ceva stabilit prin constituţia României şi oricine încalcă acest drept răspunde. Această raspundere vine în conformitate cu prevederile din două legi importante, Codul Penal. articolul 380 şi articolul 360 din Legea Educaţiei Naţionale.", a declarat la emisiunea Decisiv, de la Antena3, Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicale "Spiru Haret"

Dacă un părinte nu îşi lasă copilul la şcoală, el poate fi sancţionat cu o amendă de la 100 de lei pânâ la 1000 de lei sau muncă în folosul societăţii. Părinţii care nu îşi trimit copiii la scoală, începând cu 14 septembrie, pot fi sanctionaţi penal

"Această sancţiune poate fi acordată doar în condiţiile în care Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare sesizează autorităţile locale, iar autorităţile locale vor timite un agent constatator. Până în momentul de faţă, un asemenea articol nu s-a aplicat niciodată pentru că nu s-au stabilit cine sunt agenţii constatatori. Iar amenzile de la 100 de lei la 1000 de lei sau muncă în folosul comunităţii, ştim foarte bine, că nu sperie pe nimeni", mai precizează Nistor.

 

×
Subiecte în articol: doasr penal părinți