x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Educație sanitară prin teatru pentru un număr de 250 de copii din medii defavorizate

Educație sanitară prin teatru pentru un număr de 250 de copii din medii defavorizate

12 Oct 2020   •   11:37
Educație sanitară prin teatru pentru un număr de 250 de copii din medii defavorizate
Sursa foto: Foto: Facebook/ Judetul Satu Mare - Consiliul Judetean

Un număr de 250 de copii români din mediile defavorizate din județul Satu Mare au participat la sesiuni de educație sanitară prin teatru, în cadrul unui proiect implementat de Agenția Națională pentru Romi și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare.

„250 de copii şi 250 de părinţi/tutori, 10 localităţi, 10 sesiuni de educaţie pentru sănătate şi 10 sesiuni de educaţie non-formală, mult interes, bucurie şi zâmbete! În aceste câteva cuvinte se poate descrie proiectul 'Caravana pentru copiii romi din Judeţul Satu Mare' care a ajuns la final. Scopul proiectului a fost promovarea unui stil de viaţă sănătos în rândul comunităţilor dezavantajate din Judeţul Satu Mare prin organizarea de sesiuni de educaţie pentru sănătate şi sesiuni de educaţie non-formală destinate elevilor şi părinţilor în localităţile partenere din Judeţul Satu Mare. Astfel, 250 de copii dezavantajaţi, cu precădere de etnie romă, şi 250 de părinţi/tutori ai acestor copii au participat la sesiuni de educaţie pentru sănătate de informare, educare şi conştientizare asupra riscului de îmbolnăvire a familiei şi a comunităţii, dar şi la sesiunile de educaţie non-formală (teatru de păpuşi)", se arată în comunicatul de presă al Asociației.

Proiectul implementat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Județul Satu Mare s-a desfășurat în comunele Tășnad, Culciu, Doba, Dorolț, Orașu Nou, Pișcolt, Santău, Săcășeni, Tiream, Turulung.

Copiii implicați în proiect au primit pachete cu cărți de colorat de sănătate și igienă persoanlă, creioane de colorat și produse de igienă personală.  

Valoarea proiectului a fost de 33.340 lei.

×