x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Elevii cer redeschiderea şcolilor

Elevii cer redeschiderea şcolilor

06 Ian 2021   •   10:21
Elevii cer redeschiderea şcolilor

Şcoala online este obositoare, ineficientă şi nesustenabilă pe termen lung, susţin elevii, care, după data de 11 ianuarie, se vor întoarce în faţa ecranelor, pentru a învăţa. Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) solicită Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, procesul urmând a avea loc în funcţie de rata de infectare la nivel local.  

Ei mai vor o strategie fezabilă de învăţare remedială – cursuri de recuperare a materiei pentru cei care au avut probleme cu învăţarea de la distanţă. În caz contrar, avertizează ei, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase. „În acelaşi timp, solicităm demararea discuţiilor privind organizarea examenelor naţionale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranţă”, mai arată CNE. 

„Cu educaţia nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educaţiei demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru reînceperea cursurilor”, spune Rareş Voicu, preşedintele CNE. 

×