x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Evaluarea Națională: Un elev din Galați a luat nota 8 în loc de 3 după contestație

Evaluarea Națională: Un elev din Galați a luat nota 8 în loc de 3 după contestație

05 Iul 2021   •   22:10
Evaluarea Națională: Un elev din Galați a luat nota 8 în loc de 3 după contestație

Un elev din Galați a primit nota 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Națională. După contestație, elevul a obținut nota 8,25. Peste 12.500 de absolvenți de clasa a opta s-au trezit cu diferențe semnificative după contestații, anunță Aleph News.

Un elev din Galați care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională a primit nota 8,25 după contestație. Este cea mai mare diferență între nota inițială și cea de după contestații din toate cele circa 18.000 de lucrări evaluate greșit în primă fază, scrie Edupedu.

Luni, ministrul Educației a declarat că ar vrea să creadă că profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată. Sorin Cîmpeanu a mai spus că o cauză a unor asemenea erori ar fi din cauză că profesorii formați pentru a fi evaluatori la examene nu au fost folosiți de inspectorate.

Rata cumulată de promovare, înainte de contestații, este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut, când a fost de 62,9%.

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 candidați prezenți provin din promoția curentă, ceilalți 16.641 sunt din promoțiile anterioare). Potrivit Ministerului Educației, numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

Mediafax

×