x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Florin Cîțu cere părinților să fie responsabili și să își lase copiii acasă dacă au simptome de gripă, iar profesorilor să se vaccineze

Florin Cîțu cere părinților să fie responsabili și să își lase copiii acasă dacă au simptome de gripă, iar profesorilor să se vaccineze

08 Feb 2021   •   10:46
Florin Cîțu cere părinților să fie responsabili și să își lase copiii acasă dacă au simptome de gripă, iar profesorilor să se vaccineze

Premierul Florin Cîțu a făcut un apel către părinți, în prima zi în care s-au redeschis majoritatea școlilor, „să fie responsabili” și să lase copiii acasă, dacă au simptome de gripă.

„Vom monitoriza și în școli, dar fără susținerea părinților nu se poate face.”, a spus Cîțu.

De asemenea, acesta le-a cerut cadrelor didactice să se vaccineze împotriva COVID-19.

„Este foarte ca toți profesorii să se vaccineze, e important pentru sănătatea lor, e important pentru sănătatea copiilor, e important pentru sănătatea tuturor celor care vin în contact cu acești copii. Și este important ca să avem un an școlar fără pobleme”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat cum s-ar putea vaccina profesorii, premierul a afirmat că în febraurie vor ajunge în România aproximativ 800.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

„Nu păstrăm pentru rapel, pentru că rapelul în cazul AstraZeneca se face mai târziu decât la celelalte vaccinuri”, a mai precizat Cîțu.

Școlile se redeschid fizic, luni, 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Astfel, în 2.129 de localități școala începe în „scenariul verde”, astfel toți elevii vor participa fizic la cursuri. În 903 loalități școala începe în „scenariul galben”, adică vor merge fizic la școală doar copiii de grădinișă, cei din ciclul primar și cei din clasele terminale. În „scenariul roșu”, cu predare online, se află 149 de localități din România.

×
Subiecte în articol: florin citu redeschidere scoli