x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Haosul din Educație se organizează online

Haosul din Educație se organizează online

de Diana Scarlat    |    03 Noi 2020   •   10:27
Haosul din Educație se organizează online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că inspectorii școlari vor monitoriza cursurile online. Toți cei implicați în procesul de Educație se întreabă cât de eficiente vor fi metodele de monitorizare a acestor cursuri, din moment ce nu există o procedură stabilită. Practic, haosul deja existent în învățământ se va extinde și către inspectoratele școlare, pentru că nimic din ceea ce se face la clasă nu se poate aplica pe internet.



Foarte mulți părinți s-au plâns de calitatea orelor ținute în sistem online. „Fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi, inspectorii şcolari din cadrele inspectoratelor şcolare să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online”, a precizat ministrul Monica Anisie, într-o conferință de presă care a avut loc ieri, la București. În acest nou context, probleme orelor online se transferă și către inspectorate, pentru că același număr de inspectori rebuie să asigure acum, în paralel, atât activitățile în școli, cât și pe cele de monitorizare a orelor online.


Nu sunt asigurate condițiile necesare


„Cum să facă inspecție online? Se pot monitoriza, dar nu-mi dau seama cum se va face efectiv acest lucru. Unii profesori nu au cu ce să țină orele online și nu este din vina lor. Nu poți monitoriza ceva pentru care nu s-au asigurat mijloacele tehnice”, a explicat, pentru Jurnalul, Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Unii dintre profesori se tem de eventuale abuzuri, mai ales pentru că totul este experimental, în acest moment. Peste un milion de elevi învață online, în prezent, iar numărul ar putea crește, în perioada următoare, din cauza pandemiei. În multe cazuri, cursurile nu s-au putut desfășura pe internet, fie pentru că profesorii nu sunt pregătiți să predea în acest sistem, fie pentru că elevii nu au acces la internet sau la tablete, ori pur și simplu pentru că nu știu să le folosească.

În prezent, peste jumătate din numărul școlilor învață online, 3.830 de instituții de învățământ fiind în scenariul roșu și 5.029 în scenariul galben.
 

×