x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie În 2021, toate universitățile românești se situează sub primele 1000 din QS World University Ranking

În 2021, toate universitățile românești se situează sub primele 1000 din QS World University Ranking

09 Iun 2021   •   08:40
În 2021, toate universitățile românești se situează sub primele 1000 din QS World University Ranking

În 2021, toate universitățile românești se situează sub primele 1000 din QS World University Rankings, întocmit de QS Quacquarelli Symonds, inclusiv Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București, care s-au clasat anul trecut în clasamentul 801-1000.

Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea din București s-au clasat în Top 500 prin indicatorul reputației academice, Universitatea Babeș-Bolyai clasându-se pe locul 492, iar Universitatea din București plasându-se pe locul 495 la nivel global în aceast sistem de evaluare.

Universitățile din România prezente în clasament sunt Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București și Universitatea Politehnica din Timișoara.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts este, timp de un deceniu, cea mai bună universitate din lume.

Primele cinci universități aflate în top se confruntă cu cea mai semnificativă reconfigurare a acestora din ultima jumătate a deceniului: Universitatea Harvard (a cincea) se încadrează în primii trei – cu cel mai scăzut rang din istorie - pentru a fi înlocuită de Universitatea din Oxford (a doua, față de a cincea) și Universitatea din Cambridge (a treia, la egalitate cu Universitatea Stanford).

Clasamentul include primele 1300 universități din lume – cu 145 mai multe decât în ediția de anul trecut.

6415 instituții au fost eligible pentru analiza sondajului, în timp ce 1705 au fost evaluate la masa finală. Rezultatele vor explica distribuția și performanța a 14,7 milioane de lucrări academice publicate între 2015 și 2019, și cele 96 milioane de citații primite parte din aceste lucrări; ele explică, de asemenea, opiniile a peste 130.000 experți și cadre universitare, cât și a peste 75.000 de angajatori.

“Clasamentele universităților sunt un exercițiu dinamic, iar concurența este acerbă. Chiar și pentru a rămâne stabile în topul universităților, instituțiile trebuie să îmbunătățească constant performanța celor patru piloni ai metodologiei noastre: calitatea cercetării, capacitatea de angajare a absolvenților, resursele dedicate predării și internaționalizarea. În mod surprinzător, universitățile românești se luptă la patru din șase criterii: cele care măsoară raportul dintre facultate și studenți, impactul cercetării și internaționalizarea. Universitățile locale de top, totuși, anul acesta au obținut o mai mare recunoaștere atât din partea comunității academice internaționale, cât și din partea angajatorilor care au participat la sondajele noastre”, spune Ben Sowter, Director de Cercetare QS.

ETH Zurich rămâne cea mai bună universitate din Europa continentală pentru al paisprezecelea an consecutiv.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: universitati românești