x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Lecții pentru dascăli. Alfabetul tehnologiei digitale, predat la televizor

Lecții pentru dascăli. Alfabetul tehnologiei digitale, predat la televizor

de Monica Cosac    |    25 Aug 2020   •   11:53
Lecții pentru dascăli. Alfabetul tehnologiei digitale, predat la televizor

Competența digitală s-a dovedit a fi o abilitate esențială nu numai pentru elevi, ci și pentru profesori, în contextul actual al pandemiei de coronavirus. Prin urmare, o nouă serie de emisiuni din cadrul programului „TeleȘcoala profesorilor” a început, ieri, pe postul de televiziune TVR2. Dascălii sunt învățați cum să folosească aplicații gratuite ale Microsoft și Google, pentru a putea susţine lecţii pe internet. Pe lângă cursurile de competențe digitale pentru profesori, sunt difuzate și cursuri de limbi străine.

 

 

Programul de formare pentru dascăli, organizat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în parteneriat cu Televiziunea Română, se desfășoară pe durata a 15 cursuri pregătitoare despre predarea online.

„Cadrele didactice vor avea posibilitatea să parcurgă conținuturi cu privire la utilizarea platformelor educaționale pentru susținerea de lecții on-line. Tematica abordată vizează funcționalitățile puse la dispoziție, în mod gratuit, de Google și Microsoft, respectiv platformele G Suite for Education și Microsoft Office 365”, explică reprezentanții MEC.

 

Pot fi urmărite și pe YouTube

 

Conform televiziunii publice, în prima parte a emisiunii sunt difuzate cursurile de competențe digitale pentru profesori, iar în a doua parte sunt transmise, cursuri de limbi străine (engleză, franceză, germană, spaniolă și italiană).

Difuzarea cursurilor are loc de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-9.30, cu reluare în aceeași zi, în intervalul orar 15.00-15.30, pe postul TVR2. De asemenea, acest program va fi urcat, ulterior, atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât și pe cel al Ministerului Educației și Cercetării.

 

 

Acest demers inițiat de MEC este foarte important, în contextul în care, la finalul anului școlar anterior, foarte mulți copii din România nu au participat la niciun curs online.

×