x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie MEC vrea o evidență centralizată a diplomelor și certificatelor din învățământul preuniversitar

MEC vrea o evidență centralizată a diplomelor și certificatelor din învățământul preuniversitar

13 Noi 2020   •   16:30
MEC vrea o evidență centralizată a diplomelor și certificatelor din învățământul preuniversitar

Ministerul Educației și Cercetării a început demersurile pentru a asigura o evidență centralizată a diplomelor și certificatelor din sistemul preuniversitar. Astfel, diplomele de Bacalaureat ar urma să fie tipărite de Imprimeria Națională cu datele și fotografiile absolvenților.

Potrivit unui comunicat al MEC, baza de date a Ministerului Educației va fi interconectată cu Compania Națională „Imprimeria Națională", care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenților, inclusiv cu fotografia candidatului.

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum și actele aferente examenului național de definitivare în învățământ, a anunțat MEC.

Prin crearea acestui mecanism, Ministerul va avea o evidență informatizată a actelor de studii la nivel central.

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educației, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Națională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenților preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidență centralizată a actelor de studii și au abandonat inițiativa”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Conform comunicatului MEC, inițiativa se înscrie în demersurile de debirocratizare a sistemului și de eficientizare a activității unităților de învățământ preuniversitar.

 

×