x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere. În 312 unități de învățământ orele se fac online

Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere. În 312 unități de învățământ orele se fac online

de Georgiana Oprea    |    18 Sep 2020   •   15:19
Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu este în creștere. În 312 unități de învățământ orele se fac online

Un număr de 312 unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul roșu, online, 4.391 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul galben, hibrid, iar 12.953 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul verde, față în față, a informat, vineri, 18 septembrie, Ministerul Educației și Cercetării.

Numărul școlilor care efectuează cursuri în scenariul roșu este în creștere față de joi, 17 septembrie, când au fost raportate 300 de unități de învățământ în această situație. De asemenea, luni, 14 septembrie, când au fost reluate cursurile, 263 de unități erau trecute în scenariul roșu. 

În ceea ce privește numărul de școli care desfășoară cursuri în scenariul galben, și numărul acestora este în creștere față de ultima raportare, joi, 17 septembrie. Astfel, de la un număr de 4.375 de unități încadrate în acest scenariu în urmă cu o zi, vineri numărul acestora a crescut la 4.391.

Implicit, numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul verde este în scădere: de la 12.981 la 12.953. 

„Astăzi, 18 septembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), se înregistrează următoarea situaţie: 12.953 de unităţi de învăţământ în scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară; 4.391 de unităţi de învăţământ în scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie; 312 unităţi de învăţământ în scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online", potrivit comunicatului transmis de Ministerul Educației.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcțiile de Sănătate Publică și Institutul Național de Sănătate Publică.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenario este numărul total de cazuri noi raportat la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

×