x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Ministrul Educației: Bursele și transportul pentru elevi vor fi decontate din bugetul de stat

Ministrul Educației: Bursele și transportul pentru elevi vor fi decontate din bugetul de stat

12 Feb 2021   •   11:12
Ministrul Educației: Bursele și transportul pentru elevi vor fi decontate din bugetul de stat
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației a anunțat că, pentru prima dată, din bugetul de stat vor fi decontate atât bursele elevilor cât şi naveta elevilor, integral.

Astfel, studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, beneficiază de tarif redus cu 50% pe mijloacele de transport local în comun, transportul intern auto, transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri şi naval.

Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru aceste categorii de transport, se mai arată în document.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat mulţumit de bugetul alocat domeniului pe care îl gestionează, în acest an, menţionând că suma este cu circa 3 miliarde de lei mai mare decât cea de anul trecut.

El a anunțat că valoarea din buget pentru bursele elevilor este dublă față de anul trecut, prin includerea bursei minime de 100 de lei.

„Pentru prima oară bursele elevilor care până acum au fost plătite prin autoritățile locale exclusiv, sunt cuprinse în bugetul de stat. Anul trecut bursele elevilor au totalizat 270 de mil de lei la nivel național, din care jumătate în București. Anul acesta există la bugetul de stat o sumă dublă, deci bursa minimă va fi de 100 de lei. Bugetul a fost publicat aseară. (...) Au fost burse și de 8 lei în țară. În București sunt convins că va fi peste acest cuantum minim, de 100 de lei”, a spus Cîmpeanu.

 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu burse elevi