x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Important pentru elevi. Ministrul Educației vrea să prelungească perioada de suspendare a cursurilor

Important pentru elevi. Ministrul Educației vrea să prelungească perioada de suspendare a cursurilor

15 Mar 2020   •   12:04
Important pentru elevi. Ministrul Educației vrea să prelungească perioada de suspendare a cursurilor
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a cerut ca în decretul care va declara starea de urgență să fie cuprinsă și prevederea cu privire la prelungirea termenului de închidere a școlilor, după cum a explicat aceasta la România TV.

"Este clar că vom lua această decizie a prelungirii suspendării cursurilor. Prin urmare, pentru perioada de suspendare a cursurilor am identificat mai multe soluţii ca situaţia aceasta să nu afecteze învățarea. Ministerul Educaţiei încurajează cursurile online", a spus demnitarul.

„Am recomandat tuturor cadrelor didactice accesarea suitei educaționale oferite sub licență gratuită de Google și Microsoft. Suplimentar, pentru că sunt elevi care se pregătesc pentru evaluarea națională și bacalaureat, în parteneriat cu Televiziunea Română, pregătim elevii. De luni încep primele cursuri de pregătire, pentru că nu în toate casele există posibilitatea accesării platformelor online. Prin urmare, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română și dezvoltăm Teleșcoala", a mai spus ministrul.

×