x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Nelu Tătaru: Consiliile de administrație ale școlilor vor prezenta scenariul de începere a anului școlar

Nelu Tătaru: Consiliile de administrație ale școlilor vor prezenta scenariul de începere a anului școlar

01 Sep 2020   •   12:10
Nelu Tătaru: Consiliile de administrație ale școlilor vor prezenta scenariul de începere a anului școlar

Consiliile de administraţie ale școlilor vor transmite, pe 10 septembrie, scenariul după care va începe anul școlar, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

"Pe 7 septembrie, Institutul Naţional de Sănătate Publică va face publică şi către instituţiile statului evaluarea epidemiologică la fiecare unitate administrativ-teritorială.

În acest moment avem 3.181 de unităţi administrativ-teritoriale, fiecare din aceste unităţi va primi evaluare, în funcţie de care se va face deschiderea anului şcolar, în funcţie de scenarii pentru fiecare unitate şcolară în parte.

Pe 10 septembrie, consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare vor prezenta comitetelor pentru situaţii de urgenţă, DSP şi inspectoratelor şcolare scenariul la care s-au hotărât să înceapă anul şcolar.

Evaluarea în teritoriu se face de către DSP-uri, ISJ-uri, sub coordonarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Libertatea, în ghilimele, acordată unităţilor de învăţământ, sub coordonarea DSP-urilor, ISJ-urilor şi comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, este acea descentralizare, în contextul în care vrem ca fiecare unitate şcolară să înceapă particular acest an şcolar şi scenariile pe care le-am prezentat acum două săptămâni să fie adaptate, personalizate pentru fiecare unitate şcolară în parte ", a declarat demnitarul.

×
Subiecte în articol: nelu tataru an scolar redeschidere scoli