x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu a scăzut de la ultima informare: 305 unități de învățământ fac ore online

Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu a scăzut de la ultima informare: 305 unități de învățământ fac ore online

21 Sep 2020   •   15:58
Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu a scăzut de la ultima informare: 305 unități de învățământ fac ore online
Sursa foto: Lucian Alecu

Un număr de 305 de unități de învățământ din țară desfășoară cursuri potrivit scenariului roșu, online, a informat, luni Ministerul Educației și Cercetării. 

De la ultima informare, vineri, 18 septembrie, când 312 unități de învățământ erau încadrate în scenariul roșu, numărul școlilor care desfășoară cursuri în sistem online a scăzut. 

Pe de altă parte, luni, 14 septembrie, când au fost reluate cursurile, 263 de unități erau trecute în scenariul roșu. 

Astfel, luni, 21 septembrie, 12.945 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul verde, față în față, iar 4.406 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul galben, mixt. 

Scenariul galben presupune participarea zilnică, față în față, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, și revenirea parțială, prin rotație, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu. 

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente.

Criteriul în baza căruia se adoptă unul dintre cele trei scenarii este numărul total de cazuri noi din ultimele 24 de ore raportat la 1.000 de locuitori. 

×