x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Numărul școlilor în scenariul roșu este în creștere. Peste 4.000 de unități de învățământ desfășoară cursuri online

Numărul școlilor în scenariul roșu este în creștere. Peste 4.000 de unități de învățământ desfășoară cursuri online

03 Noi 2020   •   17:30
Numărul școlilor în scenariul roșu este în creștere. Peste 4.000 de unități de învățământ desfășoară cursuri online
Sursa foto: Lucian Alecu

Numărul școlilor care desfășoară cursuri în scenariul roșu continuă să crească, astfel, marți, 3 octombrie, un număr de 4.036 de unități de învățământ fac școală online, potrivit Ministerului Educației și Cercetării.

De asemenea, un număr de 5.077 de unități de învățământ desfășoară cursuri în scenariul galben, mixt. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

În scenariul verde, cu participare zilnică față-n față, se află 8.543 de unități de învățământ.

Ministerul Educaţiei menţionează că, din cele 4.036 de unităţi de învăţământ din Scenariul 3, 367 figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.669 - ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente.

×
Subiecte în articol: școala online scenariul rosu