x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Opt grădiniţe din sectorul 1 vor fi deschise în perioada 1 iulie - 30 august

Opt grădiniţe din sectorul 1 vor fi deschise în perioada 1 iulie - 30 august

01 Iul 2019   •   11:32
Opt grădiniţe din sectorul 1 vor fi deschise în perioada 1 iulie - 30 august

Opt grădiniţe din sectorul 1 al Capitalei vor rămâne deschise în perioada 1 iulie - 30 august, de luni până vineri, a anunţat primarul Dan Tudorache, în contextul inaugurării proiectului "Grădiniţa de vacanţă".

Potrivit primarului, proiectul este finanţat integral de la bugetul local al sectorului 1.

"Mă bucur că putem face această 'grădiniţă de vară'. (...) A fost un proiect votat de tot Consiliul local. (...) Primăria oferă tot ce poate oferi 'grădiniţa de vară': mâncare şi activităţi şi plata educatorilor sau profesorilor. În jur de 600 de copii beneficiază de acest program. Sunt opt grădiniţe deschise. (...) Este un program flexibil. Este o grădiniţă pentru copii, dar şi pentru părinţi. Părinţii au serviciu. Orice părinte îşi doreşte să aducă copilul să stea în aer liber, să mănânce sănătos şi să se distreze. Dacă grădiniţa unde copilul se duce de obicei nu este deschisă, el se poate duce la altă grădiniţă din cele deschise. Totul este gratis. Părintele trebuie să facă o solicitare. Condiţia este să fie din sectorul 1", a precizat primarul Dan Tudorache.

El a menţionat că acest program funcţionează începând de anul trecut.

Pe toată perioada derulării programului "Grădiniţa de vacanţă", copiii vor lua parte la activităţi specifice vârstei lor şi programei de grădiniţă. În timpul vacanţei de vară, preşcolarii vor participa la activităţi extracurriculare şi extraşcolare diverse: muzică, pictură, teatru, cercuri de creaţie, iniţiere în lucrul cu calculatorul, excursii tematice etc. AGERPRES

×