x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Orban, despre redeschiderea școlilor: Este o decizie care trebuie fundamentată în primul rând epidemiologic

Orban, despre redeschiderea școlilor: Este o decizie care trebuie fundamentată în primul rând epidemiologic

23 Noi 2020   •   11:53
Orban, despre redeschiderea școlilor: Este o decizie care trebuie fundamentată în primul rând epidemiologic

Redeschiderea școlilor nu se poate face decât în urma unei analize, astfel încât riscul de infecție să fie minim, a spus Ludovic Orban, luni, la sediul PNL.

„Orice decizie legată de reluarea activităţii şcolare în clase este o decizie care trebuie fundamentată pe argumente în primul rând epidemiologic, adică apărarea sănătăţii elevilor, a părinţilor lor, a bunicilor lor. Realitatea e că marea majoritate a tinerilor sunt asimptomatici, ei nu-și dau seama că sunt bolnavi şi transmit boala mai departe părinţilor şi bunicilor, famililor, persoanelor vulnerabile. Sigur că noi am organizat şcoala în clase astfel încât riscul de infectare era mic, dar toate activităţile legate de şcoală au generat riscuri suplimentare de infectare. Sigur că ne dorim să deschidem şcolile, dar acest lucru nu se poate face decât pe baza unei analize foarte serioase, astfel încât să existe riscuri minime de creștere a numărului de infectări", a declarat șeful Executivului.

Declarația lui Orban vine în contextul în care secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că școlile vor fi redeschise la începutul semestrului doi.

×