x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Organizațiile studențești: Educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide în 2016

Organizațiile studențești: Educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide în 2016

19 Oct 2020   •   10:52
Organizațiile studențești: Educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide în 2016
Sursa foto: Hepta

Studenții îi critică pe politicieni și susțin că educația românească nu a atins dezideratul asumat de partide în 2016. De aceea, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România le solicită candidaților la alegerile parlamentare din decembrie să-și asume 10 priorități ale studenților.

ANOSR a lansat campania „Educația la guvernare!” prin care solicită partidelor politice să demonstreze fără echivoc prin planurile de guvernare și prin angajamentele luate că vor acționa ferm pentru a produce schimbări pozitive majore în învățământul superior.

Astfel, prin intermediul unui comunicat de presă ANOSR propune obiective concrete în opt domenii fundamentale ale educației. Dintre acestea, accentul cade pe o serie de 10 priorități majore ale studenților, de natură să corijeze deficiențele încă prezente în sistemul educațional românesc și să genereze îmbunătățiri consistente în mediul universitar, scrie în comunicatul ANOSR.

Solicitările studenților sunt legislație predictibilă, finanțare a educației care încurajează performanța și competitivitatea și burse studențești care să constituie un sprijin corespunzător nevoilor reale. De asemenea, studenții vor să participe la luarea deciziilor importante, să fie conectați internațional la proiectele din educație și să fie „orientați cu succes către piața muncii”. Reprezentanții ANOSR mai vorbesc despre meritocrație, fonduri europene, locuri de cazare în campusurile studențești și management eficient în universități.

 

×
Subiecte în articol: studenţi ANOSR prioritati educatie