x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Premieră neagră: Zeci de studenţi, propuşi pentru exmatriculare la Facultatea de Drept din Bucureşti!

Premieră neagră: Zeci de studenţi, propuşi pentru exmatriculare la Facultatea de Drept din Bucureşti!

23 Feb 2021   •   19:58
Premieră neagră: Zeci de studenţi, propuşi pentru exmatriculare la Facultatea de Drept din Bucureşti!

49 de studenți din anul I de la Facultatea de Drept a Universității din București au fost propuși pentru exmatriculare. Ei sunt acuzaţi că au fraudat mai multe examene.

Informaţia este confirmată de decanul Răzvan Dincă.

Potrivit acestuia, propunerea de exmatriculare a 49 de studenți este o premieră nedorită pentru Facultatea de Drept dar şi pentru Universității din București.

Decanul spune că au mai fost studenți exmatriculați pentru fraudă, dar niciodată atât de mulți.

"Pentru spiritul de justiție, echitate și corectitudine pe care trebuie să îl cultivăm în Facultatea de Drept este șocant să constatăm un asemenea fenomen.

Este cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistrați, avocați, juriști, profesioniști ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor inițiale o asemenea încălcare a acestor principii", spune Dincă, pentru publicaţia edupedu.ro..

"Am fost informați de existența unor grupuri de Whatsapp pe care zeci de studenți din anul I rezolvau în comun subiectele de examen în timpul examenului, făceau schimb de metode de copiat, purtau discuții despre cum să își poziționeze ecranele astfel încât să aibă acces și la un alt dispozitiv.

Unii dintre ei s-au și filmat explicând astfel de metode de fraudă pentru ceilalți. În total, sunt 49 de studenți pe care i-am propus pentru exmatriculare, avem toate dovezile", a explicat decanul Facultăţii de Drept.

Scandalul studenţilor propuşi spre exmatriculare la Facultatea de Drept din Bucureşti a fost precedat de scandalul sutelor de studenţi din anul I care susţin că le-au fost anulate, pe nedrept, examenele.

Aproape 800 de studenți ai Facultății de Drept au susținut la începutul lunii examenul online la teorie generală.

După examen a venit surpriza, şi nu una plăcută: decanul facultății a decis anularea lui pe motiv că studenții ar fi copiat.

Nimic mai fals, susțin sutele de tineri care l-au acționat deja în instanță pe decan pentru această decizie. În semn de protest, unii studenți au refuzat să fie re-examinați.

În paralel, profesoara care a asigurat supravegherea examinării este cercetată disciplinar pentru a se stabili dacă a facilitat sau nu fraudarea testării. În acest context, femeia a izbucnit în lacrimi în văzul studenților ei și a fost întregistrată de aceștia.

Decanul de la Drept, acuzat că a impus condiţii absurde la examen

"M-am simțit efectiv pusă în față faptului împlinit și am izbucnit în plâns pentru că nu s-a ținut seama și de mine. Conștiința mea este curată. Sunt nevinovată. Mă ocup de îngrijirea sănătății din cauza stresului din ultimele două săptămâni de când mi-a fost anulat examenul", a declarat profesoara Simona Cristea la Antena3.

Studenții susțin că pe durata examenului online au fost supravegheați atât de profesoara titulară, Simona Cristea, cât și de doi asistenți universitari.

Aceștia îl acuză pe decan că le-ar fi impus reguli absurde pe durata re-examinării:

"Verificarea camerei în care studentul își resusține examenul dar și măsura verificării picioarelor studenților pentru eventuale copiute sau alte materiale ajutătoare", susține o studentă.

Decan: Examenul a fost anulat din cauza numeroaselor note de 9 şi 10

De cealaltă parte, decanul Razvan Dinca se apără și spune că numeroasele note de 9 și 10, dar și finalizarea foarte rapidă a subiectelor i-au stârnit suspiciuni.

Mai mult, decanul susține că pe durata evaluării sutele de studenți au fost supravegheați de un singur om și că nu le-ar fi fost verificată identitatea.

"Motivul pentru care s-a anulat examenul e ca subiectele au fost identice cu cele de dinainte, ca nu s-a asigurat supravegherea si ca la sfarsit a rezultat ceea ce rezulta de regula cand criteriile nu sunt obiective - toata lumea a luat aceeaşi notă.

Care nu putea sa fie decât foarte mare în condiţiile acestui examen", a declarat Dincă.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: facultatea de drept