x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la BAC

Profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la BAC

08 Iul 2011   •   08:46
Profesoare de la un liceu din Sângeorz-Băi, cercetate penal pentru trafic de influenţă la BAC

Doua profesoare de la un liceu din Sangeorz-Bai sunt cercetate penal de procurori pentru trafic de influenta. Ele au intrat in atentia anchetatorilor dupa ce doua absolvente au reclamat ca profesoarele urmau sa primeasca bani de la elevi pentru a-i da comisiei de bacalaureat in scopul favorizarii elevilor.

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, procurorul Angela Sangeorzan, a declarat, vineri, ca in cursul lunii iunie s-au inregistrat la Parchet autodenunturile a doua absolvente de la Liceul Teoretic "Solomon Halita" din Sangeorz-Bai.

Potrivit sursei citate, absolventele au facut sesizarile in 10 iunie, la Politie au fost inregistrate in 14 iunie, iar la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud in 22 iunie.

Deocamdata, nu se stie daca elevii au promovat examenul de bacalaureat sau nu. "Nu stim daca banii au ajuns la comisie, nici daca elevii au luat sau au picat bacalaureatul. Ancheta este la inceput. La noi, dosarele s-au inregistrat la 22 iunie, sunt repartizate la procuror, care lucreaza la ele. In conditiile in care se impune extinderea cercetarilor la alte persoane si pentru alte fapte, procurorul poate face acest lucru, dar acest lucru il va vedea procurorul cand va face ancheta", a declarat Sangeorzan, potrivit Mediafax.

"Reiese din sesizarile absolventelor ca banii s-au adunat, dar nu se stie unde au ajuns si la cine. Ancheta va stabili acest lucru", a mai spus Singeorzan.

Inainte de contestatii, de la Liceul Teoretic "Solomon Halita" din Sangeorz-Bai promovasera 72,73% dintre absolventi.

×