x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Profesorii pot cere echipamente pentru cursurile online

Profesorii pot cere echipamente pentru cursurile online

de L. Budin    |    05 Mai 2020   •   18:50
Profesorii pot cere echipamente pentru cursurile online
Sursa foto: pixabay.com

Cadrele didactice care nu au acces la tehnologie pot solicita unităților de învățământ să le pună la dispoziție echipamentele necesare pentru desfășurarea procesului didactic în sistem online, a transmis ieri Ministerul Educației și Cercetării (MEC). 

Ministrul de resort, Monica Anisie, a susținut o videoconferință cu inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii Casei Corpului Didactic, pentru a stabili un nou plan de măsuri, în contextul pandemiei. S-a mai precizat faptul că inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, cu sprijinul autorităților locale, vor lua măsuri pentru asigurarea accesului la activitățile de învățare pentru preșcolarii/elevii din medii dezavantajate, care nu dispun de echipamente informatice. Inspectoratele școlare vor monitoriza desfășurarea activităților-suport pentru învățarea online în unitățile de învățământ din subordine.
Elevii din anii de final de ciclu care vor susține examenele naționale pot beneficia de consiliere din partea unităților de învățământ, cu sprijinul consilierilor din cabinetele psihopedagogice.

×