x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Programul ''Hai la Olimpiadă!'' va mai avea încă opt centre de pregătire

Programul ''Hai la Olimpiadă!'' va mai avea încă opt centre de pregătire

12 Sep 2017   •   15:28
Programul  ''Hai la Olimpiadă!'' va mai avea încă opt centre de pregătire
Sursa foto: www.sebatataru.ro

Elevii vor beneficia de încă opt centre de pregătire la disciplinele Matematică, Fizică şi Informatică, pe lângă cele 22 deja existente în cadrul programului ''Hai la Olimpiadă!''.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, toamna aceasta se vor deschide centre de pregătire în Drobeta Turnu Severin, Hunedoara, Vaslui şi Târgovişte, dar şi la Braşov, Constanţa şi Târgu Mureş.

În perioada 11 - 24 septembrie, elevii pasionaţi de Matematică, Informatică sau Fizică se pot înscrie online pe http://hailaolimpiada.ro/inscriere/ la testările pentru selecţia în centrele de pregătire ''Hai la Olimpiadă!'', locaţia şi calendarul testărilor pentru fiecare oraş urmând a fi actualizate pe pagina oficială a programului, la secţiunea ''Noutăţi'' - http://hailaolimpiada.ro/noutati/.

"Dacă în anul şcolar 2016 - 2017 am avut 22 de centre de pregătire 'Hai la Olimpiadă!', ne bucurăm să anunţăm că în anul şcolar care începe vom deschide alte 8 centre. Pe de o parte, continuitatea este esenţială pentru bunul mers al programului, iar pe de altă parte, rezultatele bune obţinute până acum ne motivează să atragem alături de noi şi alţi profesori excepţionali, să lucreze cu aceşti copii care pot mai mult. Dincolo de pregătirea propriu-zisă, vedem în aceşti copii viitorii specialişti din domeniile cheie ale dezvoltării economice şi sociale şi considerăm că această investiţie în educaţie va aduce, pe termen lung, beneficii întregii comunităţi", a declarat Tudor Vlad, preşedintele Fundaţiei eMAG, potrivit comunicatului de presă.

"Hai la Olimpiadă!" este un program iniţiat de Fundaţia eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susţinuţi elevii şi profesorii care îi pregătesc să facă performanţă la Matematică, Informatică şi Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanţă şi cele mai importante concursuri pentru elevi.

În anul şcolar 2016 - 2017, 3.286 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din Bucureşti, Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara, sub îndrumarea a 290 de profesori.

×