x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Promovabilitate scazută la bacalaureat, un adolescent s-a sinucis dupa ce a picat şi a doua sesiune

Promovabilitate scazută la bacalaureat, un adolescent s-a sinucis dupa ce a picat şi a doua sesiune

03 Sep 2011   •   21:00
Promovabilitate scazută la bacalaureat, un adolescent s-a sinucis dupa ce a picat şi a doua sesiune

Rezultatele Bacalaureatului 2011, sesiunea de toamna, arata ca 16,06% dintre elevii inscrisi la examenele din august-septembrie au promovat aceste probe. Promo­va­bilitatea este 16,06%, raportat la numarul de inscrisi, ceea ce inseamna ca 17.778 de absolventi de liceu au luat note de trecere la Bac 2011 sesiunea a II-a, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Ministerului Educatiei. Potrivit acestora, in aceasta sesiune doar 10 elevi au inregistrat medii peste 9.

Sase licee din Timis, patru din Alba si doua din Arad au inregistrat promovabilitate zero la sesiunea de toamna a ba­ca­la­u­reatului din acest an, rezultate care au impins la gesturi extreme. La Timisoara, in curtea unui depozit, politistii au gasit cadavrul unui tanar de 19 ani, originar din Repu­blica Moldova, oamenii legii luand in calcul ipoteza ca acesta sa se fi sinucis, dupa ce a aflat ca nu promo­vase examenul de bacalaureat. In Alba, nici un elev nu a reusit sa ia exa­menul la Grupul Scolar Industrial Jidvei, Grupul Scolar de Turism Arieseni, Grupul Scolar Agricol "Alexandru Borza" din Ciumbrud si Grupul Scolar Agromontan "Tara Motilor" Albac, ultimul liceu avand promovabilitate zero si in prima sesiune de bacalaureat. Si in Arad, la Grupul Scolar "Sava Brancovici" din Ineu si la Grupul Scolar "Vasile Juncu" din Minis, care au avut 22, respectiv 29 de candidati, toti elevii au fost declarati respinsi. Tot in judetul Arad, la Grupul Scolar "Francisc Neuman" din Arad a promovat un singur candidat din cei 112, procentul de promovabilitate aici fiind de numai 0,89, iar la Grupul Chisineu-Cris a fost declarat admis tot un candidat, din 74, promo­vabilitatea fiind de 1,35%.

Cei nemultumiti de rezultate le-au putut contesta, termenul de rezolvare a contestatiilor fiind 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat sesiunea de toamna vor fi afisate in 7 septembrie.

×
Subiecte în articol: educatie rezultate bac sesiunea de toamna