x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie România, număr mare de elevi per învăţător

România, număr mare de elevi per învăţător

de L. Budin    |    12 Sep 2019   •   18:30
România, număr mare de elevi per învăţător
Sursa foto: dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Dintre ţările care fac parte din Uniunea Europeană, Franţa şi România sunt pe primele două locuri în ceea ce priveşte numărul de elevi per învăţător, arată un raport Eurostat dat recent publicităţii.

 

În 2017, la nivel de învăţământ primar, se înregistrau, în ţările membre ale Uniunii Europene, 29,3 milioane de elevi şi 2,2 milioane de învăţători. Asta înseamnă că numărul mediu de elevi de şcoală primară per învăţător este de 14,7.  Cei mai mulţi elevi care îi reveneau unui învăţător se înregistrau în Franţa (19,6), România (19,4) şi Cehia (19,1).

La polul opus, cele mai mici proporţii elevi-învăţător se înregistrau în Luxemburg (9), Grecia (9,4) şi Lituania (10,6).

În general, elevii intră în programele şcolii primare la vârste cuprinse între 5 şi 7 ani. Programele şcolare sunt menite să dea elevilor o educaţie de bază solidă - scriere, citire, aritmetică - , împreună cu familiarizarea, la nivel elementar, cu alte materii precum istorie, geografie, ştiinţe naturale, artă şi muzică, se arată în raportul Eurostat.

Proporţia elevi-învăţător nu trebuie să fie confundat cu numărul mediu de elevi într-o clasă, se spune în raport,  fiindcă nu ia în considerare cazurile deosebite, precum grupurile mici de elevi cu nevoi speciale sau situaţiile din anumite zone specifice.

×
Subiecte în articol: elevi invatatori