x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Scandal la Iași. Un student a amenințat cu moartea un profesor de la Facultatea de Informatică a UAIC

Scandal la Iași. Un student a amenințat cu moartea un profesor de la Facultatea de Informatică a UAIC

03 Iun 2020   •   19:06
Scandal la Iași. Un student a amenințat cu moartea un profesor de la Facultatea de Informatică a UAIC
Sursa foto: Monica Butnaru/Getty Images/Hemera

Un student al Facultății de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a amenințat cu moartea un cadru didactic. O anchetă a fost demarată, iar decanul facultății, Adrian Iftene, spune că dorește să îl exmatriculeze pe „tânărul teribilist”.

Totul a pornit de la faptul că studentul Cristi-Mădălin Cerbu s-a filmat în timp ce ținea o sabie în mână și îi transmitea un mesaj video doctorandului Abel-Albert Policiuc, de la Facultatea de Informatică a UAIC.

„Sunt un student nedreptățit al profesorului Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile! (...) Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, a spus studentul, în filmulețul pe care i l-ar fi trimis unui prieten, iar mai apoi s-a propagat în mediul online.

Clipul a devenit, însă, viral și a ajuns și la cadrele didactice la Universitate.

„Propunerea din partea mea a fost într-o astfel de situație să exmatriculăm studentul care a produs și realizat filmulețul, neexistând nici un fel de înțelegere într-o astfel de situația nici din partea facultății, nici din partea universității. Colegii m-au susținut în această decizie. Putem spune că am avut unanimitate. Vreau sa remarc acțiunea pozitivă a studenților din Consiliul Facultății. În Consiliul Facultății pe lângă profesori sunt și studenți. Studenții, la fel, au dezaprobat filmulețul făcut de colegul lor care aducea un prejudiciu de imagine colegului nostru mai tânăr, doctorandul, cu care acesta avea un conflict legat de orele unde nu primise la timp o anumită notă”, a spus, miercuri, decanul Facultăţii de Informatică din cadrul UAIC Iaşi.

Adrian Iftene a precizat că, pe durata Consiliului Facultății, a vorbit cu tânărul implicat, iar el a recunoscut fapta și și-a dat seama de greșeala pe care a făcut-o.

„El mi-a trimis e-mail mie personal prin care își cerea scuze pentru neplăcerea pe care a creat-o profesorului nostru mai tânăr, facultății, Universității dar a înțeles decizia pe care o vom lua și motivația pentru care am luat această decizie. Cel mai mult a fost teribilism. Ei trebuiau să primească niște note la un anumit moment. Notele nu le-au primit pentru că el nu trimisese unde trebuie soluția. Așa se întâmplă în mediile online. Sunt multe forme de a trimite rezultate, soluțiile către profesor. Soluția nu a ajuns pe canalul pe care o aștepta profesorul, nota a întârziat să apară, dar titularul de curs a afirmat că urma să se evalueze și soluțiile care nu au ajuns prin metoda clasica de trimitere a soluțiilor pentru probleme. Din cate știu regulamentul de extramiculare precizează foarte clar litera cu care este exmatriculat un student când săvârșește o abatere. Dacă va fi încadrat în litera pe care am propus-o noi posibil sa nu mai putea fi reînmatriculat, cel puțin la universitatea noastră”, a adăugat Iftene.

Decanul Facultăţii de Informatică a precizat că l-a încurajat pe doctorandul amenințat să facă o plângere la Poliție „pentru că într-o astfel de situație trebuie anunțate și organele care pot lua o decizie într-o astfel de situație”.

„A trimis doar unui prieten acest filmulet. Prietenul a trimis la alți 10 prieteni. În momentul în care cei 10 prieteni trimit și ei la 10 prieteni ajungem la 100 care ajunge ușor la 1.000, la 10.000 și deja a ajuns în presă și știe toată lumea de acest caz”, a conchis cadrul didactic.

Pe altă parte, doctorandul amenințat, Albert Policiuc, a declarat presei că a fost vorba de o neînțelegere care s-a rezolvat între timp. El mai spune că nu se teme

„Are o sabie, dar nu pot să spun că îmi e frică. Plus că a luat legătura cu mine. Aparent a zis că a fost o glumă. El a spus că a fost o glumă, că a trimis doar unui prieten și prietenul a pus pe un site. (...) Nu îl cunosc personal, la ore nu s-a remarcat, nu știu cu ce putea sa se remarce, dar nu s-a remarcat cu nimic”, a afirmat cadrul didactic.

În urma celor întâmplate, studentul care riscă exmatricularea s-a filmat în timp ce își cere public scuze pentru ceea ce a făcut.

Sursa: Mediafax

×