x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Scenariul ROȘU: Doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală, ceilalți vor face ore online

Scenariul ROȘU: Doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală, ceilalți vor face ore online

de Alice Petrescu    |    07 Mar 2021   •   12:07
Scenariul ROȘU: Doar jumătate dintre elevii claselor terminale merg la şcoală, ceilalți vor face ore online
Sursa foto: Hepta

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, în scenariul roşu,  elevii din anii terminali merg la școală, dar doar câte o jumătate de clasă fizic, ceilalți vor face ore online. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Măsurile au fost dispuse de CMBSU începând din 8 martie, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Hotărârea prevede că în unităţile de învăţământ participarea la ore se desfăşoară cu prezenţă fizică pentru: toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar; elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi cei din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.

Este permisă organizarea cu prezenţa fizică în unităţile de învăţământ a următoarelor activităţi: simulările examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluările naţionale; orele remediale pentru toate clasele.

Hotărârea CMBSU prevede participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul Municipiului Bucureşti se va putea institui orice altă măsură de siguranţă cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi cu respectarea normelor legale în vigoare.

 

×
Subiecte în articol: scenariul roșu elevii