x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Se schimbă din nou structura anului școlar. Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun

Se schimbă din nou structura anului școlar. Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun

05 Feb 2021   •   12:59
Se schimbă din nou structura anului școlar. Primul semestru, încheiat înainte de Crăciun

 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că, printr-un ordin, a fost stabilită structura anului școlar 2021-2022. Acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

„Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministerul a spus că astfel semestrul 1 va avea 14 săptămîni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Școala Altfel. Excepție vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice.

Ministrul a spus că materia va fi adaptată duratei celor două semestre. „Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a mai spus ministrul.

×