x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie VIDEO. Selly, răspuns pentru fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu: După ce că e praf la capitolul insulte, a fost praf și ca ministru al Educației

VIDEO. Selly, răspuns pentru fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu: După ce că e praf la capitolul insulte, a fost praf și ca ministru al Educației

08 Iul 2020   •   11:28
VIDEO. Selly, răspuns pentru fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu: După ce că e praf la capitolul insulte, a fost praf și ca ministru al Educației
Sursa foto: Foto: Facebook/ Selly

Andrei Șelaru, cunoscut drept Selly, a reacționat după ce fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a comentat pe marginea criticilor aduse de vlogger sistemului de educație românesc.

Daniel Funeriu a făcut o serie de afirmații, într-o încercare de a apăra programa sistemului de învățământ românesc, după ce Selly a spus, în cadrul unui vlog, că școala românească a rămas cu aceleași materii și programe ce pregătesc elevii pentru un alt secol, care nu corespund nevoilor actuale, unde tehnologia informației a schimbat multe dintre meseriile trecutului.

Într-o postare pe contul său de Facebook, Funeriu îi explică vloggerului că anumite lucruri au rămas neschimbate de-a lungul timpului, cum ar fi teorema lui Pitagora.

„S-a schimbat teorema lui Pitagora şi eu nu ştiu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat şi nu ne-a spus? Fizica ne învaţă despre ultimele descoperiri, geografia... ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia. (…) Conduita preventivă (a maşinii, nu a skate-ului) se învaţă la şcoala de şoferi, nu la ciclul primar. Iar însuşirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învăţat la şcoală disciplina decât de o maimuţă încălţată şi needucată cu figuri în cap.”

Postarea integral a lui Daniel Funeriu:

Cum adică "școala de azi te pregătește pentru 1900 nu pentru 2020"? S-a schimbat teorema lui Pitagora și eu nu știu? A...

Publicată de Daniel P. Funeriu pe Joi, 2 iulie 2020

În urma postării, Selly i-a răspuns lui Daniel Funeriu printr-un alt vlog publicat pe canalul său de Youtube, în care îl ironizează pe fostul ministru al Educației pentru că l-a numit „maimuță încălțată și needucată cu figuri în cap.”

„Da, asta a zis omul. O insultă de-a dreptul devastatoare. Nici nu ştiu cum mai am tupeul să ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Acum, sigur, aş putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă de ce, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf şi ca ministru al Educaţiei, dar chiar aş vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluţii reale, care ar putea funcţiona, ca să schimbe actualul sistem de învăţământ“, a transmis Selly. 

De asemenea, Selly a spus că, în ciuda faptului că Funeriu a fost cel care a introdus camerele de supraveghere la examenul de Bacalaureat, dar ar fi fost „prins” în timp ce I se șopteau răspunsurile în cadrul unei conferințe de presă.  

 

×
Subiecte în articol: Selly andrei selaru daniel funeriu