x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Senator USR: Atacarea la CCR a Legii educației întârzie intrarea în legalitate a cursurilor online

Senator USR: Atacarea la CCR a Legii educației întârzie intrarea în legalitate a cursurilor online

12 Mai 2020   •   11:49
Senator USR: Atacarea la CCR a Legii educației întârzie intrarea în legalitate a cursurilor online

Fostul ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, spune că atacul preşedintelui la CCR, pe Legea Educaţiei, opreşte demersul de intrare în legalitate a desfăşurării cursurilor online. El nu vede întemeiată motivaţia lui Klaus Iohannis.

Fsotul ministru al Culturii în Gvernul Cioloş, Vlad Alexandrescu, a declarat că atacul preşedintelui la CCR, pe Legea Educaţiei, întârzie intrarea în legalitate a desfăşurării cursurilor online.

„Iniţiativa preşedintelui de a trimite la CCR această lege întârzie foarte mult intrarea în legalitate a funcţionării şcolilor, liceelor, facultăţilor, programelor de licenţă, master şi doctorat, care în toată perioada în care a fost instituită starea de urgenţă, au funcţionat online, spre beneficiul destinatarilor educaţiei”, a declarat senatorul Vlad Alexandrescu pentru MEDIAFAX.

Alexandrescu spune că se anulează tot „efortul pe care l-a făcut Comisia de învăţământ a Senatului” și nu vede întemeiată motivaţia preşedintelui.

„Se specifică clar în Legea trimisă la promulgare că activităţile didactice şi de cercetare prevăzute aici sunt recunoscute pentru formele de organizare. Înseamnă că prin intrarea în vigoare a acestei legi, toată activitatea desfăşurată de instituţia de învăţământ, pentru care s-au şi plătit salarii, intră în cadrul legal. Prin urmare, obiecţia preşedintelui, potrrivit căreia publicarea în MO, legea intră în vigoare în aceeaşi zi cu publicarea în MO, în loc să intre în vigoare cu 3 zile după publicare, nu are absolut niciun fel de semnificaţie şi, de asemenea, argumentul că nu ar putea să ajungă la cunoştinţa interesaţilor fiindcă intră prea repede în vigoare, astea sunt nişte tertipuri juridice care nu îşi au locul aici”, argumentează el.

Totodată, Vlad Alexandrescu subliniază că Guvernul nu a venit, în toată această perioadă, cu niciun proiect care să pună în legalitate acest mod de funcţionare.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii care permitea desfăşurarea învăţământului online, susţinând că este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot. Totodată, Klaus Iohannis critică faptul că prevederile legii pot fi puse în aplicare înainte de intrarea sa în vigoare.

Mediafax

×