x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sindicatele o apără pe învățătoarea care țipa la elevi și condamnă „descinderea” ministrului Educației

Sindicatele o apără pe învățătoarea care țipa la elevi și condamnă „descinderea” ministrului Educației

de Diana Scarlat    |    20 Ian 2020   •   11:00
Sindicatele o apără pe învățătoarea care țipa la elevi și condamnă „descinderea” ministrului Educației
Sursa foto: guv.ro

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) atacă Ministerul Educației pentru „descinderea” de săptămâna trecută la școlile din jurul Capitalei. FSLI îi reproșează ministrului că nu a respectat legea, deși mulți elevi și părinți, chiar unii profesori au salutat inițiativa, comparând-o cu cele similare pe care le făcea fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea.

 

Federația sindicală din care provine fostul ministru PSD Liviu Pop îi transmite ministrului actual, Monica Anisie, că aceste controale din școli trebuie să respecte legea, dincolo de intenția bună a verificărilor.
„Zilele trecute, ministrul Educației și Cercetării, doamna Monica Anisie, a vizitat inopinat, alături de jurnaliști, două unități de învățământ din județul Ialomița, pentru a vedea cu ce greutăți se confruntă învățământul românesc. Controalele au căpătat forma unor „descinderi”, fără să fie respectate condițiile legii, ceea ce a transformat o intenție bună a ministrului într-un act care
a provocat nemulțumiri mari în rândul colegilor noștri, după ce o învățătoare a fost umilită în fața copiilor și a camerelor de filmat.
Credem că în urma acestor controale trebuie văzută realitatea educației din România, în ansamblu: școlile sunt lipsite de condiții optime pentru desfășurarea actului educativ, iar cei care au de suferit sunt atât elevii, cât și cadrele didactice”, explică FSLI, venind astfel în sprijinul unei învățătoare care a intrat în conflict cu ministrul. Cu toate acestea, exact aceeași strategie, aplaudată de aproape toată societatea românească, era folosită și de ministrul PSD Sorina Pintea, care în urma aceluiași tip de „descinderi” a reușit să descopere și să rezolve multe probleme din spitalele românești. La rândul ei, Sorina Pintea era atacată pentru vizitele la spitale doar de adversarii politici. 

 

În urma „descinderii” din 14 ianuarie, ministrul Educației a arătat că cele două unități de învățământ vizitate au toalete în curtea școlii, nu au pază, numărul îngrijitoarelor este insuficient, iar naveta cadrelor didactice nu este decontată.

×