x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: 2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naționale acum

Sorin Cîmpeanu: 2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naționale acum

29 Mar 2021   •   12:32
Sorin Cîmpeanu: 2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naționale acum
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 2,5% din numărul total de școli nu vor putea organiza simularea Evaluării Naționale în această perioadă, fiind vorba de localități aflate în carantină.

„2,5% din numărul total de şcoli nu vor putea organiza simularea acum. Conform ordinului de ministru, vor putea organiza simularea de îndată ce ies din carantină localităţile în care funcţionează aceste şcoli", a declarat Sorin Cîmpeanu, luni, la Palatul Parlamentului.

Elevii de clasa a VIII-a susțin, luni, prima probă din cadrul simulării Evaluării Naționale, proba la Limba și literature română.

Marți urmează să aibă loc proba la matematică, iar elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine pe 31 martie simularea probei la Limba şi literatura maternă.

Elevii care se află în localități carantinate vor putea să susțină simulările după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

 

×