x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe peste câteva zile

Sorin Cîmpeanu anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe peste câteva zile

21 Feb 2021   •   18:04
Sorin Cîmpeanu anunță că vaccinarea profesorilor ar putea începe peste câteva zile

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vaccinarea profesorilor ar putea începe săptămâna viitoare. Decizia finală va fi luată luni, dar analiza făcută duminică împreună cu specialiștii a arătat că operațiunea poate începe peste câteva zile, a precizat ministrul.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că din analiza făcută duminică împreună cu Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea împotriva Covid 19, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învatamant să demareze chiar de săptămâna viitoare. O decizie se va lua luni și va fi anunțată de CNACV.

Progrămările la vaccinare vor fi făcute prin intermediul instituțiilor.

„Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani). Operațiunea va dura cca. o săptămâna. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO)”, a explicat ministrul Cîmpeanu.

Până în prezent s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și a doua doză. Acest număr nu-i include pe cei din învățământul superior medical, care, deși lucrează în sistem, au fost înregistrați la vaccinare în categoria „personal medical”.

În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ, fără medicii din învățământul superior medical.

(sursa: Mediafax)

×