x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu cere autorităților locale să asigure transportul elevilor în siguranță

Sorin Cîmpeanu cere autorităților locale să asigure transportul elevilor în siguranță

04 Feb 2021   •   13:59
Sorin Cîmpeanu cere autorităților locale să asigure transportul elevilor în siguranță
Sursa foto: Captura Antena 3

Autoritățile locale trebuie să asigure transportul elevilor cu respectarea măsurilor sanitare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, este apelul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Folosesc această ocazie pentru a face un apel la comunităţile locale, care partajează responsabilitatea împreună cu şcoala în ceea ce priveşte transportul şcolar. Ştim foarte bine că posibilitatea de infectare este foarte crescută tocmai pe parcursul transportului.

Dacă la transportul local nu avem competenţe directe - deşi o să facem apel către autorităţile locale pentru ca, spre exemplu, pe modele de bună practică, să încercăm să rezervăm mijloace de transport pentru elevi; lucrul acesta s-a făcut în alte state - este sigur că transportul şcolar intră sub responsabilitatea şcolii sau a autorităţilor locale.

Trebuie luate toate măsurile de precauţie pentru ca această etapă a transportului elevilor să nu constituie un factor important de transmitere a boli", a declarat demnitarul în videoconferința cu inspectorii școlari.

 

×
Subiecte în articol: transport elevi sorin cimpeanu