x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu reprezentanții AUR: Școlile de vară sunt o soluție pentru a fi recuperat ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare

Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu reprezentanții AUR: Școlile de vară sunt o soluție pentru a fi recuperat ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare

06 Ian 2021   •   16:49
Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu reprezentanții AUR: Școlile de vară sunt o soluție pentru a fi recuperat ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare
Sursa foto: Hepta

Școlile de vară reprezintă o soluție corectă pentru recuperarea cursurilor pierdute pe parcursul crizei generate de COVID-19, a declarat ministru Educației, Sorin Cîmpeanu, după întâlnirea cu reprezentanții AUR.

Sorin Cîmpeanu a precizat că pentru o astfel de măsură este necesar concursul profesorilor, însă este nevoie și de acoperire bugetară.

„Au fost propuse măsuri precum şcoli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie şi de acoperire bugetară. (...) A fost o propunere care a fost considerată corectă în setul de măsuri remediale. Şcolile de vară sunt o soluţie corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universităţile pentru a avea înţelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universităţi", a spus Cîmpeanu.

Guvernul urmează să adopte, în ședința de miercuri, o Ordonanță de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, când va începe semnestrul al doilea.

„În măsura în care vom reuşi să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare", a mai precizat ministrul Educației.

×