x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu: Profesorii care fac ore remediale vor primi 200 de lei pe lună per elev

Sorin Cîmpeanu: Profesorii care fac ore remediale vor primi 200 de lei pe lună per elev

03 Feb 2021   •   16:14
Sorin Cîmpeanu: Profesorii care fac ore remediale vor primi 200 de lei pe lună per elev

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că 30 de milioane de euro sunt alocate pentru derularea și plata orelor remediale, care vor viza elevii care nu au avut acces la orele online și cei cu situația școlară neîncheiată pe primul semestru.

„Ordonanța de Urgență care prevede modificarea unor acte normative vizează modificarea art. 58 din Legea Educației Naționale, mai exact, prin excepție de la aliniatul 4, art. 58, în semestrul doi al acestui an școlar suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale. Plata se va face către școli într-un cuantum de 0,4 ISR, 200 de lei/lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă”, a declarat miercuri ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a anunțat că precizări despre constituirea grupului țintă vor fi făcute printr-un ordin al ministrului Educației.

„În grupul țintă vor fi cuprinși elevii care au înregistrat dificultăți cu privire la procesul de învățare online, din cauza accesului dificil la internet, la echipamente IT, de asemenea elevii aflați în situația de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pe primul semestru”, a adăugat Cîmpeanu.

Acesta a precizat că funcționarea programului Școală după școală pentru anul școlar viitor va fi reglementată printr-un ordin al ministrului Educației, care va fi dat în luna iunie.

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu