x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Sorin Cîmpeanu spune că reprezentanții studenților doresc dezvoltarea unei platforme unice pentru înscrierea și admiterea la facultate

Sorin Cîmpeanu spune că reprezentanții studenților doresc dezvoltarea unei platforme unice pentru înscrierea și admiterea la facultate

07 Ian 2021   •   17:11
Sorin Cîmpeanu spune că reprezentanții studenților doresc dezvoltarea unei platforme unice pentru înscrierea și admiterea la facultate
Sursa foto: Hepta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, într-o conferință de presă, că reprezentanții studenților, cu care a avut o întrevedere joi, doresc dezvoltarea unei platforme unice la nivel național pentru înscrierea și admiterea la facultate.

„Studenţii vor o platformă de admitere la facultate unică la nivel naţional. Este un lucru pe care o să îl dezvoltăm în consultările de mâine cu reprezentanţii rectorilor din România, pentru că, v-am spus, există autonomie universitară, există universităţi în care deja există aceste platforme, studenţii doresc o platformă unică", a afirmat ministrul.

De asemenea, Cîmpeanu a precizat că reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, Uniunii Naționale a Studenților din România și Uniunii Studenților din România și-au exprimat susținerea pentru realizarea unui registru unic national integrat al diplomelor și actelor de studii.

„Spre bucuria mea, studenţii sunt cei care au adus în discuţie susţinerea pentru Registrul unic naţional integrat al diplomelor şi actelor de studii, conştientizând faptul că în acest registru vor fi cuprinse diplomele de bacalaureat, licenţă, master şi doctorat, dar va fi cuprins şi întreg conţinutul tezelor de doctorat şi, atenţie, au agreat să fie cuprins şi conţinutul tezelor de licenţă şi al lucrărilor de disertaţie", a mai spus ministrul Educației.

Reprezentanții studenților au solicitat și operaționalizarea și consolidarea accesului studenților la asigurări de sănătate.  

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu