x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Surse Antena 3: Pe 8 februarie se vor redeschide școlile

Surse Antena 3: Pe 8 februarie se vor redeschide școlile

02 Feb 2021   •   16:16
Surse Antena 3: Pe 8 februarie se vor redeschide școlile
Sursa foto: Lucian Alecu

Ședința de la Cotroceni s-a încheiat. Surse Antena 3 au declarat că școlile se vor redeschise pe 8 februarie. Redeschiderea școlilor vor ține cont de scenariile pentru reluarea cursurilor în format fizic, în funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local. Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a revin în clase. La fel se va întâmpla și cu elevii din clasele I-IV. 

 

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.  

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

 

În acest moment doar județul Timiș a rămas în scenariul roșu. Capitala se încadrează la scenariul galben.

×