x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Tablete pentru copiii vulnerabili

Tablete pentru copiii vulnerabili

de L. Budin    |    10 Sep 2020   •   14:01
Tablete pentru copiii vulnerabili

Organizația Salvați Copiii România accelerează programul de dotare a copiilor vulnerabili cu tablete conectate la internet, care să le permită participarea la școala online, dacă situația pandemică o va impune. Astfel, cu implicarea furnizorului de energie electrică CEZ Vânzare, 450 de tablete vor ajunge la elevii din localități aflate în județele Argeș, Caraș-Severin, Dolj, Iași, Timiș și Constanța.

Cei care vor beneficia de acest sprijin au vârste cuprinse între 5 și 16 ani și sunt incluși în programele educaționale ale organizaţiei. Cum cei mai mulți dintre părinții lor nu au cunoștințe aprofundate privind utilizarea tehnologiei, atât copiii, cât și profesorii din școlile unde aceștia învață vor beneficia de seminarii de pregătire, susținute de specialiști.

În Spania, 5–9% din copiii care provin din familii cu venituri modeste au declarat că nu au acces la o tabletă ori la un computer, arată Save the Children International. În România, circa 50% din elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal/profesional se află în această situaţie, ei având la dispoziţie doar telefonul mobil pentru a avea acces la cursuri – ceea ce nu înseamnă o participare reală la actul educaţional şi nici o comunicare adecvată cu cadrul didactic, arată Salvaţi Copiii. 

 

„Accesul real la educație nu înseamnă prezența în catalog, ci instrumente reale de participare, astfel încât niciun copil să nu fie exclus”.

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România

 

 

 

 

×