x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Un număr de 8.800 de elevi și 1.200 de cadre didactice au adeverințe medicale și continuă învățarea online

Un număr de 8.800 de elevi și 1.200 de cadre didactice au adeverințe medicale și continuă învățarea online

09 Feb 2021   •   13:15
Un număr de 8.800 de elevi și 1.200 de cadre didactice au adeverințe medicale și continuă învățarea online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că 8.800 de elevi și 1.200 de cadre didactice au prezentat adeverințe medicale pentru a continua învățarea online, după prima zi de școală.

Școlile din România s-au redeschis luni, 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Astfel, școala se va desfășura în funcție de trei scenarii:

Scenariul verde: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitae mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul galben: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este între 1 – 3 cazuri raportat la 1000 de locuitori. În acest caz, este posibilă participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie. În ceea ce privește elevii din celelalte clase/ ani de studio, școala se desfășoară în continuare online.

Scenariul roșu: Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori. În acest caz, școala se desfășoară fizic pentru preșcolari și elevi din învățământul primar și online pentru celelalte clase.

Peste 2,13 milioane de copii din totalul de 2.918.275 de elevi și preșcolari s-au putut întoarce luni în bănci. Cîmpeanu afirmă că prezența a fost una mare în rândul copiilor de grădință și al celor din ciclul primar, în timp ce în licee prezența a fost una mai scăzută.

×