x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Unde se află cele mai bune școli de afaceri din Europa

Unde se află cele mai bune școli de afaceri din Europa

07 Dec 2020   •   10:39
Unde se află cele mai bune școli de afaceri din Europa

Cele mai bune școli de afaceri din Europa sunt cele din Franța, unde se organizează programe de masterat și cursuri de perfecționare pentru directori, arată un clasament realizat de Financial Times.

Patru instituții de învățământ din zona Parisului se află în primele zece din cele 90 de școli de business europene, respectiv HEC Paris, Insead, Essec şi ESCP. Dintre acestea, 22 sunt franceze.

Eloic Peyrache, decanul interimar al HEC Paris, spune că una din explicaţiile performanţei instituţiei o reprezintă investiţia în Masterul în Administrarea Afacerilor (MBA) şi atragerea studenţilor străini.

"Am devenit parteneri globali ai companiilor care vin să recruteze de la noi forţă de muncă pentru posturi din întreaga lume", a declarat Eloic Peyrache, decan interimar al HEC Paris. El este de părere că performanțele școlii pe care o conduce se datorează investițiilor în programul de MBA și atragerea studenților străini.

Marea Britanie

London Business School (LSB), aflată pe primul loc în perioada 2015-2019, se situează acum pe locul secund.

Regatul Unit are două instituţii în top 10. Este vorba despre London Business School şi Oxford Said, și trei în top 20, respectiv Warwick, Cambridge Judge şi Imperial. Printre cele mai bune 90 de şcoli de afaceri din Europa se află 19 şcoli de business din UK.

Clasamentul primelor 90 de școli de afaceri din Europa a fost realizat în funcție de performanțele din Master în Administrarea Afacerilor (MBA), Executive MBA, Master în Management şi doi indicatori privind educaţia pentru directori.

Restricțiile impuse de autorități  din cauza pandemiei de coronavirus a mutat cursurile în online, iar companiile și-au redus bugetele pentru instruirea angajaților. 

 

×
Subiecte în articol: franta scoli de afaceri Marea Britanie