x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie VIDEO. Vaccinarea personalului din învățământ va începe de miercuri în majoritatea județelor din țară

VIDEO. Vaccinarea personalului din învățământ va începe de miercuri în majoritatea județelor din țară

de Georgiana Oprea    |    23 Feb 2021   •   14:50
VIDEO. Vaccinarea personalului din învățământ va începe de miercuri în majoritatea județelor din țară
Sursa foto: Lucian Alecu

Vaccinarea anti-COVID pentru personalul din învățământ va începe de miercuri în majoritatea județelor din țară, urmând să fie finalizată pe 10 martie, a informat, marți, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind imunizarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță.

„Procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea judeţelor din ţară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe, inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe. (...) Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces", a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Palatul Victoria.

Acesta a precizat, în urmă cu câteva zile, că profesorii nu au putut fi vaccinați împotriva COVID-19 înainte de începerea școlii din cauza numărului insuficient de doze de vaccin.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a menționat la acel moment că nu va fi nevoie de o programare în platforma de vaccinare, astfel încât profesorii să nu fie nevoiți să aștepte eliberarea unui loc.

×