x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Valeriu Gheorghiță: Copiii s-ar putea întoarce la școală când se va termina vaccinarea populației din grupele de risc

Valeriu Gheorghiță: Copiii s-ar putea întoarce la școală când se va termina vaccinarea populației din grupele de risc

20 Dec 2020   •   16:00
Valeriu Gheorghiță: Copiii s-ar putea întoarce la școală când se va termina vaccinarea populației din grupele de risc

La sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc și acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic, a declarat, duminică, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță.

Colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a fost întrebat, la Digi 24, când se vor putea întoarce elevii la școală.

„Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie - început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale”, a răspuns col. dr. Gheorghiță.

În prezent, elevii din toată țara desfășoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie. Primii vaccinați vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

 

×
Subiecte în articol: copii scoala