x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie "Ziua porților deschise" în școli. Când încep înscrierile în clasa pregătitoare 2020

"Ziua porților deschise" în școli. Când încep înscrierile în clasa pregătitoare 2020

04 Feb 2020   •   15:07
"Ziua porților deschise" în școli. Când încep înscrierile în clasa pregătitoare 2020

Ministerul Educației a anunțat calendarul de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021. Potrivit acestuia, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ vor afișa în ziua de 24 februarie circumscripțiile școlare și numărul de clase pregătitoare alocate. Tot atunci va fi anunțat și programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor. 

Pe 25 februarie se vor afișa la școli, inspectorate școlare și pe site-urile acestora programul de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar. 

În intervalul 25 februarie - 9 martie, școlile vor organiza "Ziua porților deschise", în care părinții și copiii pot vizita clasele și vor avea loc discuții cu personalul unității de învățământ. În aceeași perioadă se vor organiza întâlniri la grădinițe pentru informarea și consilierea părinților ai căror copii vor merge la clasa pregătitoare. Tot atunci se va realiza evaluarea dezvoltării psiho-somatice a viitorilor elevi și se vor comunica rezultatele testelor. 

Înscrierile se vor efectua în perioada 4 martie - 23 martie, când părinții vor completa online ori direct la școală cererile-tip, între orele 8.00-18.00, în zilele lucrătoare, de luni până vineri. În același interval vor fi depuse și validate cererile de înscriere la școlile speciale.

Pe 25 martie vor fi transmise centrelor județene de resurse și asistență educațională procesele verbale cu rezultatele evaluării psihosomatice a copiilor. 

Prima etapă de înscriere începe pe 26 martie vor fi procesate cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și va avea loc repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru.

În perioada 27-30 martie se vor procesa în școli cererile prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Pe 31 martie vor fi procesate de către Comisia națională a cererilor respinse, înaintate la altă școală decât cea de circumscripție. 

Listele care cuprind copiii înscriși, locurile rămase libere și compiii neînscriși după prima etapă se vor afișa de către școli pe 1 aprilie, zi în care se încheie și prima etapă de înscriere în învățământul primar. 

A doua etapă de înscriere în învățământul primar va începe pe 22 aprilie, când vor fi afișate de către școli și inspectorate a procedurilor de repartizare a copiilor pe locurile disponibile. 

Între 23-30 aprilie vor fi depuse și validate cererile-tip de înscriere la secretariatul școlii aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru cea de-a doua etapă, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de îmnvățământ în prima etapă sau care n-au participat.

În perioada 4-6 mai vor fi procesate de către școli a cererilor de înscriere după procedura elaborată de inspectoratul școlar pe baza criteriilor de departajare și în limita locurilor libere. 

Pe 7 mai vor fi afișate de școli listele finale cu copii înscriși la clasa pregătitoare.

În intervalul 8-15 mai vor fi centralizate și soluționate de către inspectorat a cererilor pentru copiii care nu au fost încă înscriși la școală. 

 

 

 

 

 

 

 

×