x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 2,75 milioane de persoane au rămas blocate departe de țara lor din cauza pandemiei

2,75 milioane de persoane au rămas blocate departe de țara lor din cauza pandemiei

09 Oct 2020   •   15:19
2,75 milioane de persoane au rămas blocate departe de țara lor din cauza pandemiei
Sursa foto: Hepta

Peste 2,75 de milioane de migranți au rămas blocați din cauza măsurilor luate de guverne pentru limitarea răspândirii pandemiei de coronavirus. ONU transmite statelor să găsească soluții pentru a le oferi acestora condiții mai bune de viață, transmite AFP.

"Punerea în aplicare a zeci de mii de măsuri de restricţionare a deplasărilor, inclusiv închiderea frontierelor, şi măsurile de izolare legate de COVID-19 necesită ca statele să colaboreze cu vecinii lor şi cu ţările de origine ale migranţilor pentru a răspunde la nevoile şi fragilităţile lor", a declarat directorul general al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), Antonio Vitorino.

Datele studiului provin din 101 de state. Cercetarea a luat în calcul persoanele plecate din țările lor pentru tratamente medicale, lucrătorii sezonieri, rezidenții temporari, studenții internaționali

"Acolo unde guvernele au acţionat, zeci de mii de migranţi au putut să se întoarcă la casele lor, ţinând cont de provocările sanitare reprezentate de pandemie. Au fost redeschise coridoare pentru lucrători pentru a relansa economiile atât în ţările de plecare, cât şi în ţările de sosire, precum şi pentru a amortiza impactul economic al pandemiei", a mai spus Vitorino.

1,26 de milioane de oameni provin din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, 977.000 de persoane sunt din Asia-Pacific, 203.000 din Europa, 111.000 din America de Nord, America Centrală și Caraibe. 

Circa 115.000 de migranți au cerut asistență OIM. Din păcate, organizația a ajutat doar 15.000 de persoane.



Faptul că se află blocaţi îi expune pe aceşti migranţi la diferite pericole, sanitare şi de securitate.

OMI ridică de asemenea şi problema specială a celor circa 400.000 de marinari blocaţi pe mare, unii dintre ei fiind la bord de 17 luni. 

×
Subiecte în articol: migranti pandemie