x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 27 de persoane având legătură cu mafia, arestate în zona Veneției

27 de persoane având legătură cu mafia, arestate în zona Veneției

12 Mar 2019   •   18:49
27 de persoane având legătură cu mafia, arestate în zona Veneției

Douăzeci şi şapte de persoane având legături cu organizaţia mafiotă 'Ndrangheta au fost arestate marţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de poliţia italiană în Veneto, regiunea din jurul oraşului Veneţia, informează dpa. 

Suspecţii au fost acuzaţi de apartenenţă la o grupare de criminalitate organizată, extorcare, răpire, spălare de bani, emiterea de facturi false şi cămătărie, a menţionat Parchetul din Veneţia. 

Infractori având legături cu familia Grande Aracri din cadrul 'Ndrangheta (temută grupare de criminalitate organizată cu sediul în Calabria, sudul Italiei) au încheiat înţelegeri cu întreprinzători din Veneto care i-au ajutat să spele sume mari de bani printr-o schemă care implica emiterea de facturi false. 

Celula respectivă a 'Ndrangheta se infiltrase în activităţi economice din provinciile Padova, Treviso şi Vicenza, precum şi din zona oraşului Veneţia. 

'Ndrangheta, devenită la începutul anilor 2000 cea mai puternică grupare de criminalitate organizată din Italia, controlează traficul de cocaină în Europa, iar în ultimii ani şi-a extins operaţiunile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: venetia italia mafia 'Ndrangheta