x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 75% dintre lucrătorii din supermarketuri, infectați cu COVID-19, nu au simptome

75% dintre lucrătorii din supermarketuri, infectați cu COVID-19, nu au simptome

05 Noi 2020   •   15:07
75% dintre lucrătorii din supermarketuri, infectați cu COVID-19, nu au simptome

75% dintre lucrătorii din supermarketuri infectați cu Covid-19 nu au simptome, avertizează un nou studiu publicat d e BMJ. Aceasta arată că personalul din magazine este de până la cinci ori mai predispus să contacteze virusul, scrie mirror.uk.

Cercetarea a fost realizată pe 104 angajați dintr-un supermarket din Boston. Fiecare salariat a completat un chestionar despre stilul de viață, istoricul stării de sănătate și activitatea profesională, înainte de a efectua testul pentru SARS-CoV-2. 

20% dintre aceștia au fost confirmați cu noul coronavirus, iar 75% erau asimptomatici. În mod îngrijorător,91% dintre cei cu rezultate pozitive desfășurau activități legate de clienți.

„Odată ce lucrătorii esențiali sunt infectați cu SARS-CoV-2, aceștia pot deveni o sursă de transmisie semnificativă pentru comunitatea pe care o deservesc", au transmis autorii analizei.

În plus, alte sondaje au arătat că mulți angajați din supermarketuri au raportat probleme de sănătate mintală, ca urmare a pandemiei.

25 de salariați aveau anxietate ușoară, iar 8 erau puțin deprimați. 

Cercetătorii au transmis că aceste rezultate ar trebui să determine autoritățile în domeniu să adopte măsuri pentru a face magazinele mai sigure dar și să întreprindă acțiuni pentru a-i ajuta pe lucrători să facă față presiunii psihice provocate de posibilitatea de a se infecta.

 

×
Subiecte în articol: COVID supermarket angajati