x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 90% dintre elevele din Marea Britanie sunt hărțuite sexual în școli

90% dintre elevele din Marea Britanie sunt hărțuite sexual în școli

11 Iun 2021   •   13:45
90% dintre elevele din Marea Britanie sunt hărțuite sexual în școli

90% dintre elevele din Marea Britanie se confruntă cu o formă de hărțuire sexuală, de la insulte sexiste, la imagini cu conținut sexual explicit, arată un raport al Inspectoratul pentru Educaţie (Ofsted), citat de AFP.

Ancheta a pornit de la mărturiile unor adolescenți pe site-ul "Everyone's Invited", majoritatea fete, care povesteau despre limbaj sexist şi abuzuri sexuale, scoțând la iveală "cultură a violului" în şcoli. Guvernul a cerut efectuarea acestui studiu.

Inspectorii au mers în 32 de şcoli şi licee publice şi private şi au discutat cu ciirca 900 de elevi. Aceștia au ajuns la concluzia că tinerii şi copiii "adesea nu văd rostul să conteste ori să raporteze un astfel de comportament dăunător, deoarece este considerat o experienţă normală". Așa au constatat că băieții fac schimb de imagini nud, pe care le colecționează pe WhatsApp și Snapchat, iar fetele sunt atinse pe coridoarele școlilor. 

''Mulţi profesori şi directori de şcoli subestimează amploarea acestor probleme'', arată raportul.

Personalul din educaţie ar trebui să fie mai bine instruit, iar şcolile ar trebui să-și îmbunătăţească mecanismele de raportare şi să-i pedepsească pe autori.

''Am fost şocată de acest raport. Hărţuirea sexuală nu ar trebui să fie niciodată considerată normală şi nu ar trebui să aibă loc în şcolile şi colegiile noastre'', a spus Amanda Spielman, inspector șef Ofsted.

Instituția a cerut executivului să abordeze problema hărţuirii şi a abuzurilor online și accesul facil al copiilor la materialele pornografice.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie hartuire sexuala